BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYESİ DR. BERTAN BEYLERGİL’İN PROJE BAŞARISI

BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYESİ DR. BERTAN BEYLERGİL’İN PROJE BAŞARISI
  • 23 Haziran, 2021
BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYESİ DR. BERTAN BEYLERGİL’İN PROJE BAŞARISI

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Bertan Beylergil’in araştırmacı olarak yer aldığı Sabancı Üniversitesi ile birlikte Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN, https://www.boren.gov.tr )’ne sunulan “Havacılık ve uzay sistemlerinin ısıl yönetiminde kullanılabilecek çok-fonksiyonlu hekzagonal bor nitrür (h-BN) takviyeli termoset ve termoplastik esaslı hibrit kompozitlerin tasarımı ve geliştirilmesi” başlıklı proje desteklenmeye hak kazandı.

BOEING, TUSAŞ ve ROKETSAN tarafından desteklenecek projede, havacılık ve uzay sistemlerinde kullanılabilecek ısı iletim katsayısı artırılmış hekzagonal bor nitrür takviyeli kompozit sistemleri geliştirilecek. Proje süresi 24 ay olup, destek miktarı 1,805,000 TL’dir. Projede, 2 doktora ve 2 doktora sonrası bursiyer yer alacaktır.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, Dr. Öğr. Üyesi Bertan Beylergil’i makamında kabul etti. Fakültemizin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyonda çalışmalarını yürüttüğünü ve Üniversitemiz gibi Fakültemizden de başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten Dekanımız, değerli hocamızı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.