Öğrencilerimizin TUSAŞ Projesi Başarısı

Öğrencilerimizin TUSAŞ Projesi Başarısı
  • Makine Mühendisliği Bölümü
  • 20 Ekim, 2023
Öğrencilerimizin TUSAŞ Projesi Başarısı

Bölümümüz son sınıf öğrencileri Esra Kumaş, Emir Özdemir, Dilek Korkmaz, İbrahim Ceylan ve akademik danışmanları Doç. Dr. Bertan Beylergil ile birlikte hazırladıkları “RTM üretimiyle yüksek sıcaklıklarda kürlenen reçineler ile nanokompozit üretimibaşlıklı proje 2023-2024 yılı TUSAŞ-LIFT UP programı kapsamında desteklenmesine karar verildi.

 

RTM (Resin Transfer Molding), kompozit malzemelerin üretimi için kullanılan bir kapalı kalıp sürecidir. Bu yöntemde, önceden kesilmiş takviye malzemeleri (genellikle karbon elyaf veya cam elyafı gibi) bir kalıp içine yerleştirilir ve ardından reçine enjeksiyonu yapılır. Bu çalışma kapsamında havacılık sınıfı bir epoksi reçinenin farklı nanomalzemeler kullanılarak karıştırılıp RTM hattına beslenerek bir nanokompozit üretilmesi hedeflenmektedir.

 

Proje için TUSAŞ tarafından makine, teçhizat ve yazılım giderleri, sarf malzeme giderleri, hizmet alımları, seyahat giderleri ve proje ile doğrudan veya dolaylı ilgili olan diğer giderler için 20.000 TL bütçe desteği sağlanacak.

 

Hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.